Zmrzlý drápek

počet přečtení :9564

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Loading...
Za oknem na parapetu mám popelník. Ten, díky mojí lenosti jsem vynášel jen když už to bylo nezbytně nutné, aby zbytky nepadaly okolo po parapetu. Takhle to šlo skoro rok, až najednou jsem v posledních týdnech začal zjišťovat, že popelník je ráno vždy prázdný.
Podezříval jsem vítr, že nedopalky vymetl, ale nebyly nikde ani po zemi pod parapetem. Bydlím v přízemí, takže mě napadlo i to, že nějaký bezdomovec se prostě natáhne ze země a vybere si je. Na nic jsem nepřišel, ale popelník byl vždy perfektně vybrán. Až nedavno pozdě večer jsem sledoval film a měl přitom zhasnuto. Když jsem se podíval z okna, koukala na mě z rohu u zdi, tam kde trubka od topení je téměř venku skrze poškozenou zeď, sýkorka. Po chvíli jsem na ní opět zapomněl a po filmu si šel z okna zakouřit a popelník byl opět prázdný. Byl jsem celou dobu v pokoji, takže tím padl nápad, že by se mi kdosi vydrápal na okno a vzal si zbytek nedopalků. Říkal jsem si, že se alespoň nemusím obtěžovat s vynášením popelníku a opět na to úspěšně zapomněl.
Večer jsem stáhl topení a šel spát. Venku už byla poměrně zima a topení chladne v tomhle paneláku opravdu rychle. Netrvalo dlouho a uslyšel jsem cupkání po parapetu a pak ťukání, jakoby do porcelánu. To mi nedalo a připlížil jsem se k oknu. Ta malá sýkorka došla poparapetu až do popelníku a vyndavala z něj bnedopalky. Pečlivě odtrhla pacičkou vatový filtr od zbytku a zmizela s nim do noci. Během mžiku byla zpátky a odnesla i zbytek cigarety. Takhle vylikvidovala celý popelník a pak si sedla doprostřed zbytků popela v něm a tak, jak známe ptáky, že se koupou v louži, přesně tak se vykoupala v popelu z cigaret. Proč malý ptáček dělá něco takového jsem marně dumal a nevydumal. Každý večer sedí za oknem u zdi a celou dobu čeká, až se v pokoji zhasne, aby si mohla vzít to, co my považujeme za odpad a nejspíše si postavila někde hnizdo, které by se nám určitě příliš nezamlouvalo 🙂 Pojmenoval jsem jí Zmrzlý Drápek a dneska ráno přidal na parapet i kousek chleba a slunečnici, tak uvidíme, jaké chuti dá přednost 🙂

Zanechte komentář